Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Παναθηναϊκός-Ελαζίγκσπορ 4-4

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επιθετικά έμεινε στο ισόπαλο 4-4 με την Ελαζίγκσπορ στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας του. Προβλημάτισαν οι «πράσινοι» αμυντικά. Δύο γκολ  πέτυχε ο Γιαννιτσάνης και από ένα οι Κουσίδης και Ντίνας. 
Ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο ξεκίνημα του αγώνα, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα παρά το πρέσινγκ των παικτών της Ελαζίγκσπορ και στην πρώτη του ευκαιρία στο 7ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μουζακίτη, ο Ντίνας έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Τούρκων, γύρισε αριστερά στον επερχόμενο Κουσίδη και εκείνος με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 1-0. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Σερντάρ με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Καπίνο και ένα λεπτό αργότερα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Μαρινάκης αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ντίνας διαμόρφωσε το 2-0.

Όσο καλός ήταν ο Παναθηναϊκός επιθετικά, τόσο προβλημάτισε στην άμυνα. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «πρασίνων» στην άμυνα και μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα με τους Σανέ (19') και Σερντάρ (29')και να φέρουν το ματς στα ίσια.  Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου συνέχισε να δημιουργεί φάσεις για να πετύχει και τρίτο τέρμα, όμως οι ευκαιρίες των Ντίνα (31') και Κουσίδη (35') πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 36' ο Σερντάρ εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα του Νάνο και με πλασέ έκανε το 3-2 για τους Τούρκους. Η Ελαζίγκσπορ είχε την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως ο Αντέμ στο 41' αστόχησε από το σημείο του πέναλτι και το 3-2 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο ορεξάτος με το πρώτο μέρος και στο 55' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Γιαννιτσάνη. Ο νεαρός επιθετικός των «πρασίνων» έπειτα από μία ακόμη εξαιρετική προσπάθεια του Μουζακίτη, βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με σουτ διαμόρφωσε το 3-3. Η απάντηση της Ελαζίγκσπορ ωστόσο ήταν άμεση, αφού ένα λεπτό αργότερα πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Ζέεγκελαρ. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε αρκετά λάθη, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει και σε τέταρτο γκολ και πάλι με τον Γιαννιτσάνη. Ο επιθετικός των «πρασίνων» εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Τούρκων στην άμυνα και με πλασέ από κοντινή απόσταση έγραψε το 4-4. Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου είχε την ευκαιρία να πετύχει ακόμη ένα τέρμα, όμως τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε ο Σπυρόπουλος καθυστέρησε να γυρίσει τη μπάλα στον Γιαννιτσάνη και το 4-4 έμεινε μέχρι το τέλος. 

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο (46' Ταμπάκης), Μαρινάκης (46' Σπυρόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος (46' Κουτρουμπής), Ρισβάνης, Νάνο (46' Χουχούμης), Σταματάκης (46' Ζέκα), Λαγός (57' Μέντες), Δώνης (46'Αναστασόπουλος), Μουζακίτης, Ντίνας (46' Γιαννιτσάνης), Κουσίδης (46' Μπαϊράμι) 

Ελάζιγκσπορ (Σόλιντ): Ιβέσα, Αλκάσι, Οσκάγια, Γκοργκ, Μπίλιτσα, Καλέμτσι, Καράμπουλου, Ρόλαντ, Τιντιάν, Σεντάρ, Αχμέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου